Horká čokoláda Univerciok a jeji příprava

Recepty

Blog

Obsah sáčku vsypeme do džezvy a zalejeme mlékem. Následně zkontrolujeme kávovar zda je dostatečně nahřátý a z parní trysky upustíme páru.

Pražení kávy

Je to proces

Pražení kávy je jeden z nejdůležitějších aspektů k přípravě kávy. Na první pohled se zdá že pražení kávy není tak složitou disciplínou ovšem opak je pravdou.

Postupné rozšiřování kávovníku

Jak šel čas

Cesta kávovníkového zrna do Arabie a následně z Arábie do dalších oblastí světa do jisté míry napovídá trase, kterou potvrzují i tradiční literární tvrzení..

Káva a její cesta do Evropy

Jak se připravuje pravá italská káva

Mezi první věrohodné písemné materiály, které Evropu seznamili s kávou patří bezpochyby cestopis Německého lékaře a přírodovědce Leonharda...

Cappuccino

Slovo Cappuccino je Italského původu.

Slovo Cappuccino je Italského původu. Název vznikl díky tvarově unikátním kapucím, které nosili místní kapucíni, příslušníci Římskokatolické mnišské ...

Příprava kávy

Jak se připravuje pravá italská káva

První úspěšná extrakce kávovníku a kofeinu se podařila Německému chemikovi Rungemu v roce 1820, který na této izolaci. První úspěšná extrakce kávovníku a ko

Bezkofeinová káva – Decafeinatto

Jak vzniká bezkofeinová káva?

První úspěšná extrakce kávovníku a kofeinu se podařila Německému chemikovi Rungemu v roce 1820, který na této izolaci pracoval na podněr ...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací